Estate planning (vermogensoverdracht)

Je hebt vermogen opgebouwd, met een bedrijf, een huis of belegd vermogen. Hoe draag je dit goed en zorgeloos over op de kinderen of de kleinkinderen? Wij helpen je met estate planning. Samen bekijken wat in jouw situatie de beste manier van vermogensoverdracht is, als wielrenners die elkaar aflossen.

Kom in contact
Financiële en fiscale begeleiding
Vermogensoverdracht moet weloverwogen gebeuren. Ons advies begint daarom bij samen sparren. Bij wie moet het vermogen terechtkomen, hoeveel en wanneer? Wil je al bij leven vermogen schenken of pas na overlijden? Welke voorwaarden stel je aan de vermogensoverdracht? En hoe voorkom je dat de overdracht onnodig veel belasting kost? Kortom, het kan je duizelen.

Financiële en fiscale begeleiding
We begeleiden je financieel en fiscaal bij de vermogensoverdracht. Denk aan advies over het tijdig plannen van je wensen. En over het optimaal benutten van de erf- en schenkbelasting. Ook kijken we naar fiscale kansen. In samenwerking met de notaris helpen we bij het opstellen van je testament. Dit én meer doen we met oog op de wet- en regelgeving voor vermogensbehoud en -overdracht. We zijn op de hoogte van veranderingen in deze vaak complexe wet- en regelgeving.

Begeleiding bij nalatenschap
Je denkt er liever nog niet over na, maar er komt een moment dat de nalatenschap moet worden geregeld. Je kunt ons benoemen als executeur. Wij zijn dan verantwoordelijk voor het snel en goed afwikkelen van de erfenis. Het is een dankbare taak om nabestaanden hierin te ondersteunen.

Vragen? Loop (of fiets) gerust binnen
Meer weten over estate planning, erfbelasting en het opstellen van je testament? Bel, mail óf loop gewoon bij ons binnen.
Kom in contact

Onze andere diensten

Administratie
Je hebt je handen vol aan het ondernemen. En de administratie? Die doen wij voor je, deels of volledig. Profiteer ook van ons online boekhoudprogramma.
Fiscaal advies
Complexe fiscale wet- en regelgeving? Wij adviseren je over onder meer aftrekposten, fiscaal-juridische structuren en belastingcontroles. Je mist geen kans.
Belasting
Te veel belasting betalen? Dat wil je niet. Leg de bal bij ons en wij zorgen dat je het maximale uit je aangifte haalt. Dat is absoluut een prettig gevoel.
Jaarrekening
Hoe presteerde je bedrijf afgelopen jaar? Wij zetten alles voor je op een rij, in een jaarrekening met heldere toelichting. Inzicht voor jezelf én externen.